Vliegende vogels

Tot nu toe is het met mijn vorige camera de Canon Eos 60D nog nooit goed gelukt om een vliegende vogel mooi vast te leggen.

Ik had me dus ook voorgenomen om de uitdaging opnieuw aan te gaan met mijn nieuwe aanwinst de Canon Eos R. Daarnaast wil ik mijn  skills op meerdere natuurfotografie disciplines verbeteren dus op pad met de fiets de polder in op zoek naar de vogeltjes. In de wintermaanden voorafgaand aan het voorjaar en de macrofotografie objecten ook een leuke bezigheid. Goed aangekleed met thermo ondergoed, muts en wollen wanten heb ik uren in de wind gestaan en telkens opnieuw andere instellingen van de camera uitgeprobeerd tot ik eindelijk wist hoe ik het precies moest aanpakken. Heerlijk om op die manier buiten bezig te zijn ten tijde van de lockdown.

Enige nadeel was wel dat elke keer bij thuiskomst ik een volle SD card moest uitzoeken, maar dat is natuurlijk een luxe probleem.

Onderstaand enkele van mijn vliegende vogels waar ik stiekem best wel een beetje trots op ben.

Alle opnames zijn gemaakt met het Canon EF 100-400 IS II USM objectief.

Klik op de foto’s voor een beter resultaat als diapresentatie inclusief de technische details

Bosanemonen

Een nieuwe website, dus ook de start van een nieuw blog. Vanaf nu zal ik proberen wat regelmatiger een berichtje te posten.

Ieder jaar gebeurd het weer, een knieval voor de bosanemonen. Zowel letterlijk als figuurlijk.  Misschien een compleet uitgekauwd onderwerp, maar des te fijner om er elk jaar toch weer iets “nieuws” en “anders dan anders” van te maken. Gewoon omdat ze zo mooi zijn.  Ook dit jaar ben ik weer aan de slag gegaan met deze frêle stinzen planten die eigenlijk best wel sterk zijn. Dit jaar stonden ze al in bloei in half  maart en werden daarna overvallen door de regen en koude, maar dat hebben ze overleefd in volle glorie.  Dan natuurlijk de vraag: hoe fotografeer ik ze dit keer zonder in herhaling te vervallen.

Wat mij betreft gewoon een kwestie van gevoel en proberen er nog meer creativiteit in te leggen. Ik ben benieuwd hoe jullie dat ervaren.

Klik op de foto’s voor een beter resultaat als diapresentatie inclusief de technische details.

IMG_1588corr3-800PX
IMG_8500corr3-800PX
IMG_8879corr3-800PX
IMG_9212corr3-800PX
IMG_8976corr3-800PX